LIMITOVANÉ EDICE: ESSENCE FALL BACK TO NATURE PALETTE

Krásný pátek vám všem! Podzim je tu a tak je na čase si taky ukázat nějakou podzimní limitovanou edici a s tou tento podzim přišla také značka ESSENCE se svou FALL BACK TO NATURE řadou. Já příliš často do drogérie nechodím, protože od té doby, co nestuduji v Praze se už málokdy dostanu k tomu, že bych obíhala veškeré drogérie, které u nás vůbec jsou a upřímně se absolutně nevyznám v tom, které kolekce jsou zrovna v jaké drogérii. To je něco, co mi na limitovaných edicích v drogériích vadí, nikdy totiž nerozumím tomu, proč je některá edice zrovna v DM a proč některá zase jenom v Rossmannu. Naučila jsem se tedy spíš pokukovat na e-shopech a nakupovat právě tam. No a značku Essence už takhle hodlám nakupovat jen a pouze na e-shopu Kupkosmetiku.cz, kterou jsem objevila na instagramu již před nějakou dobou a kde právě limitované edice najdete téměř vždy a hlavně, na rozdíl od drogérií, je tam velký počet produktů dlouho. Paletka HIGHLIGHTER & BLUSH PALETTE v odstínu 01 you're so beautiFALL z této limitované edice jsem zakoupila během minulého týdne a vrhla jsem se na ní co nejdříve, abych vám také o ní co nejdříve mohla napsat. Povedlo se mi dojmy sepsat již dnes, takže pokud vás paletka zaujala jako mě, čtěte směle dál.
Designové provedení paletky se mi neskutečně líbí! Zaprvé se mi moc líbí velikost paletky a především velikost jednotlivých pánviček uvnitř paletky. Naprosto mě uchvátila kombinace matné černé s jemnou zlatou a uvnitř tělovou, která vypadá mnohem víc luxusně a na první pohled bych rozhodně netipovala, že se jedná o paletku značky Essence, která je takhle levná. Líbí se mi taky moc zlaté lístečky a opravdu podzimní design, který se k celkovému podzimnímu názvu velice hodí.  Na následující fotce z oficiálních stránek Essence můžete vidět právě ten krásný design i ochranou folii, která byla na paletce nalepená. Největším překvapením ale pro mě byla příjemná parfemace tvářenek a rozjasňovačů, která nikde není popsaná a vůbec jsem jí nečekala. Pudříky ale přímo nádherně voní a teď se asi budete smát, ale mně prostě voní jako Ikea. (:D) Jako každá normální žena mám prostě Ikeu neskutečně ráda a vydržela bych se  v ní courat hodiny. Nejradši mám asi úsek se všemi svíčkami, stojánkami, dekoracemi a předně tenhle úsek nebo koutek, chce-li, mi tahle vůně připomíná, protože voní jako všechny Ikea svíčky dohromady.
První řada je podle popisku plná rozjasňovačů, ale už na první pohled můžete vidět. že se nejedná o klasické odstíny, na které jsme u rozjasňovačů všichni zvyklí. Na mě jsou všechny odstíny až příliš výrazné a vzhledem k tomu, že běžně tíhnu spíš ke klasickým světlejším rozjasňovačům, já bych tyhle odstíny nazvala spíš takovými tvářenkový "toppery", které umísťuji spíš na tváře než na lícní kosti. Některé z odstínů bych si netroufla ani na ty tváře dát, takže jimi třeba ozvláštním nějaké oční stíny, ale produktem na tváře bych je rozhodně nenazvala. První a poslední třpytivý odstín má takový hezký saténový finish, žádné velké třpytky, hezký a přirozený odlesk, ty mě jednoznačně baví nejvíc. Ostatní tři odstíny uprostřed radši používám jako oční stíny, protože mi nesedí ani jako tvářenkový topper kvůli jejich ne příliš obvyklým odstínům. Barvy jsou na mě prostě příliš výrazné a nevypadají na mně dobře. Věřím, že na hodně tmavé pleti by oranžová a zlatá mohly vypadat dobře, ale na mě tomu tak rozhodně není a to jsem ještě poměrně dost opálená z léta.
Já jsem ale paletku pořídila hlavně kvůli tvářenkam a to z toho důvodu, že tvářenky Essence podle mě patří mezi jedny z nejlepších v našich drogériích a zdaleka si to nemyslím jenom já. I spousta zahraničních blogerek a youtuberek tohle potvrzují a že ony mají mnohem větší výběr. Já jsem vám tvářenky recenzovala ZDE a musím říct, že doposud patří mezi moje velmi oblíbené. Tyhle kousky z paletky mi zdaleka nepřijdou tak máslové, ale i tak jsem s nimi vytvářela různá líčení během posledního týdne každý den. Nejoblíbenější byly rozhodně dva odstíny SAY "YES" TO MAROON a GRAB A GRAPE, tedy odstíny, které najdete na prvním a posledním místě. Tyhle dvě barvy jsou nádherně vínové, jen je jeden malinko světlejší než ten druhý. Podobné odstíny na podzim přímo miluju, stejně barvy nosím často i na rtech a v kombinaci s nějakou vínovou rtěnkou vypadají tyhle dva odstíny perfektně. Oranžový odstín MRS. MAPLE jsem nejčastěji nosila v kombinaci s klasickým teplým hnědým líčením, ale perfektní by byl třeba i k nějakému zelenému looku. Tváře tenhle odstín krásně zahřeje a když použijete opravdu lehkou ruku při aplikaci, vypadá překvapivě i nádherně přirozeně.
PRETTY FOR MR. APPLE upřímně není můj odstín. Je to celkem výrazná červená, která na mých tvářích působí až "Sněhurkovsky" a já podobné výrazné barvy na tvářích moc nemám ráda. O to víc jsem ho ale používala jako oční stín. V kombinaci s posledním odstínem GRAB A GRAPE se dá vytvořit krásně vínové líčení, do tohohle počasí tak akorát. Poslední odstín LIL'PUMPKIN je podle mě jako tvářenka úplně mimo, dost dobře si nedovedu představit, kdo by ji mohl samotnou nosit, ale jako oční stín, to už je jiná! Taky vypadá moc pěkně třeba jen lehce přes bronzer, ale samotnou bych tuhle barvičku na tváře nedávala. Pigmentace je na tvářenky skvělá, možná až příliš. Určitě je třeba si dávat při nanášení tvářenek pozor a mít skutečně lehkou ruku jinak si koledujete o průšvih. Tvářenky jsem vždy používala se svým oblíbeným kapátkovým make-upem od Catrice (ten můžete pořídit ZDE), na kterém mi všechny vydrží bez problémů celý den a ani tahle paletka nebyla výjimkou. Tvářenky po cca 5 hodinách začnou ztrácet na intenzitě, ale mizí hezky rovnoměrně a při nošení nijak neflekatí.
Já bych paletku klidně pořídila znovu, protože ačkoliv rozjasňovače nevyužiju zrovna k rozjasňujícím účelům, celou paletku v klidu využívám jako oční stíny, které jsou perfektní na podzim a blížící se zimu. S tvářenkami jsem maximálně spokojená a paletku už jen díky nim doporučuji i vám. Ne často se najde takhle hezká teplá a především levná paletka, která nijak nekopíruje jiné dražší značky a má svůj vlastní nápad. Mě už veškeré napodobeniny a (ne)nápaditost levnějších značek v poslední době rozčiluje, protože se s napodobováním nějak roztrhl pytel. Hledám tedy spíš trochu unikátní kousky, které nejsou vidět na každém rohu u každé značky a to tahle paletka přesně splňuje. Už jste nějaký kousek z této podzimní kolekce pořídili i vy a nebo se na to chystáte? Budu se těšit na všechny vaše komentáře, ale pro dnešek se už loučím. Jako vždy doufám, že se vám dnešní článek líbil a že tu se mnou zůstanete i do toho dalšího. Dnes už ale přeji jen krásný zbytek víkendu a úspěšný start do nového týdne. S pozdravem, Vaše M. 

5 komentářů:

  1. Já jsem se na tuhle paletku už u někoho koukala. Líbí se mi ty odstíny, ikdyž takové barvy nosím málokdy, vypadá krásně :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že s lehkou rukou i tyhle barvy využiješ, paletka je krásná. :)

      Vymazat
  2. Paletka se mi hodně, ale asi bych tyto odstíny vůbec nevyužila.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná bys byla překvapená, ale chápu, že paletku nepotřebuješ pořizovat, když to nejsou zrovna "tvoje" barvy.

      Vymazat
  3. Paletka mě mile překvapila, ani bych neřekla, že se jedná o značku Essence, kdybych to nevěděla. Už delší dobu mě produkty od Essence nechávají chladnou. Paletka se mi líbí, ale stíny bych asi nevyužila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Instagram