RECENZE: FREEDOM ProArtist EYESHADOW PACK - HD MATTE BARE

Krásnou sobotu vám všem! Když jsem teď dodělala školu, konečně mám volno a mohu dohánět všechny resty. Konečně jsem udělala jarní - ano, čtete správně, slibovaný jarní úklid ve skříni, probrala jsem konečně veškeré oblečení a vyházela a darovala to, co mě už službu rozhodně neudělá. Kromě skříní s oblečením jsem se rozhodla taky probrat svojí skřínku s kosmetikou a kromě toho, že jsem velkou spoustu vyřadila, taky jsem objevila pár kousků, na které jsem úplně zapomněla. Jedním z takových kousků byla i tato sada mono stínů FREEDOM ProArtist EYESHADOW PACK, což jsou magnetické mono stíny, které jsem zapomněla vložit do jedné ze svých paletek, které si sama skládám. Teplou variantu HD Burnt už jsem vám představovala před několika měsíci (odkaz ZDE) a byla jsem s ní nadmíru spokojená. Sada HD MATTE BARE si na testování musela chvilku počkat, ale konečně jsem se dostala i k ní a pokud vás zajímá, jak obstála i tato varianta, určitě čtěte dál! Pokud vás zaujala, můžete jí nyní nově koupit na stránkách Makeuprevolution.cz, na které teď nově seženete všechny značky, které pod sebou MUR má. Jednou ze značek je právě FREEDOM a sadu stínů zde můžete zakoupit za krásných 160 Kč. 
Ať už se vám zalíbila jakákoliv sada, k ní si můžete pořídit také magnetické paletky, do které si stíny můžete všechny vložit. Značka nabízí paletky ve dvou velikostech. Základní, do které se vejde celkem 18 mono stínů (199 Kč), nebo nově i velké magnetické paletky, do které se vejde stínů dokonce 30 (299 Kč). Obě dvě paletky jsou celé černé a obsahují i obrovské zrcátko, které se při líčení samozřejmě vždy hodí. Já paletku nepořídila, protože mono stíny mají stejné rozměry jako například ty M.A.C, takže jsem stíny jen naskládala do svojí paletky, kterou již doma mám. Na veletrhu jsem ale měla možnost do ruky vzít oba rozměry paletky a zdají se být krásně pevné i nacestování s nimi. Dost už ale o paletkách, pojďme se podívat na jednotlivé sady, které můžete mimochodem zakoupit za nádherných 160 Kč, takže jeden stín vlastně vyjde na 32 Kč! V každé sadě je 5 stínů, které jsou chráněné plastovým krytem a pokud po magnetické paletce netoužíte, určitě si můžete stíny v tomto krytu nechat a používat je jen tak. Moc se mi líbí, že každý stín má svůj hezký název vespod pánvičky, takže pokud například na nějaké tutoriály budete potřebovat vědět přesný název, nemusíte si dělat další práci s označováním stínů pomocí čísel nebo něčeho podobného. Já si navíc ještě ke každé paletce sama vždy udělám seznam, abych nemusela stíny pokaždé vyndavat a i tak věděla, jaký odstín právě používám. 
Řada HD MATTE BARE je řadou úplně základní, kterou by měl podle mě pořídit každý, kdo si chce svou refilovou paletku začít skládat. Je totiž plná naprosto základních stínů, které jsou nutné opravdu u každého líčení a bez kterých se žádná či žádný z nás při líčení doopravdy neobejde. Všechny odstíny jsou matné a jak jsem již řekla - naprosto základní. První stín ICING je obyčejná bílá. Sice obyčejná, ale podle mě by neměla chybět v žádné paletce. Černá a bílá jsou koneckonců základní barvy, které by neměly chybět žádné z nás. Tahle se bohužel ale moc nepovedla. Pigmentace je podprůměrná a je třeba hodně úsílí, aby vůbec "bílá bílou byla". Bohužel, palec dolů.  Druhý stín SO SWEET už je o moc lepší, ten jsem za dobu zkoušení už skoro celý vypotřebovala. Je to klasická slonovinová, smetanová, světlá vanilková,... Pro tuhle barvu je asi tak tisíc přídavných jmen, a já bych takových stínů mohla mít doma taky tisíce a nikdy by mě nepřestaly bavit. Těchhle stínů totiž podle mě nikdy není dost. Jsou perfektní přes celé víčko na zafixování báze nebo prostě jen jako základ, díky kterému se potom všechny stíny roztírají mnohem lépe než když je víčko mastné a lepkavé. tenhle stín je z celé řady nejvíc pigmentovaný.  
Přes celé víčko občas používám i třetí odstín SUGAR RUSH. Ten je sice o něco tmavší než vanilkový odstín, ale obzvlášť v létě, když jsem opálená, vypadá takhle tmavší odstín na víčku mnohem lépe. Je navíc takový narůžovělý, takže je hezkým základem pro různé vínové líčení, mauve odstíny a obecně trochu romantičtější looky. Předposlední odstín BROWN SUGAR je jeden ze dvou tmavých odstínů a je naprosto ideální na ztrácení jakýchkoliv stínů. Je malinko telepšjí než stín poslední, ale opravdu jen nepatrně a je krásně pigmentovaný. Poslední odstín DELICIOUS mám ale z celé sady úplně nejradši. Je mým oblíbeným především proto, že je krásně neutrální, takž se hodí jak k líčení studenému, tak k nějakému teplejšímu looku. Navíc je to podle mě i perfektní barva na obočí pro každou blondýnku a já ho jednu dobu na obočí používala nepřetržitě. A pak jsem si uvědomila, proč se m itak moc líbí. Je to totiž dupe pro jeden z M.A.C stínů v odstínu CORK, který je bezpochyby mým nejoblíbenějším M.A.C stínem vůbec. Sadu FREEDOM bych tedy koupila už jenom kvůli tomuhle malému krasavci, který je hezkou a levnější variantou. Vesměs je paletka taková docela průměrná, ale za tu cenu si asi nemůžu stěžovat. 160 Kč za 5 stínů, které jsou ještě ke všemu dost podobné mnohem dražší značce, to je prostě paráda. Jestli bych sadu vyměnila za nějakou svojí oblíbenou paletku? To určitě ne. Ale pokud sháníte něco, co vám udělá službu a nezruinuje to vaší peněženku, směle do nákupu. Některé z dalších sad dokonce nyní můžete koupit se slevou 20%, tedy za 128 Kč.
Musím říct, že s kvalitou první teplejší sady HD Burnt jsem byla mnohem spokojenější a to hlavně díky máslové textuře třpytivých stínů. Matné stíny jsou mnohem sušší a prášivější, ale pigmentace je u všech stínů (až na bílý) dobrá, stíny se dají hezky vrstvit a pěkně se roztírají. Byla bych ráda, kdyby třeba značka přišla i s nějakou tmavší variantou téhle matné sady, která by měla víc tmavších odstínů, se kterými by se dalo docílit i nějakého tmavšího looku a doufám, že s něčím podobným třeba přijde příště. Vy každopádně můžete zakoupit další mono stíny samostatně a to za 60 kč za jeden kus. Už některé doma máte nebo jste ještě Freedom refilovým systémem nepolíbené? Budu se těšit na všechny vaše komentáře, ale pro dnešek už se loučím. jako vždy doufám, že se vám dnešní článek líbil a že se mnou zůstanete i do toho dalšího. Teď už se jdu vrátit k lenošení a užívání prázdnin, které mi začaly právě dnes, a to posledním dnem v práci. Vy si užívejte stejně,  s pozdravem - Vaše M. 

1 komentář:

Instagram