RECENZE: W7 NINE NAUGHTY SHADES - ARABIAN NIGHTS

Krásnou neděli a zbytek víkendu vám všem! Po dlouhé době ten můj víkend nebyl pracovní, ale byl plný příjemných povinností. Jednou z povinností bylo i naplánování a uskutečnění rozlučky se svobodou, která se nakonec, navzdory škaredému počasí, vyvedla a i nevěsta i další hosté snad byli spokojeni. Po dvoutýdenní pauze jsem ale opět zpátky a to s recenzí nové paletky W7 NINE NAUGHTY SHADES v odstínu ARABIAN NIGHT, kterou jsem pořídila na mém velmi oblíbeném e-shopu Dekorativka.cz. Upřímně vám můžu říct, že jsem se nesmírně těšila, až zase zasednu zpátky ke psaní a vzhledem k tomu, že jsem úspěšně ukončila druhý ročník a všechny zkoušky jsou za mnou, mám konečně spoustu volných dní a času na psaní dalších recenzí a článků. Navíc se vám musím pochlubit, že mi v červnu přišlo i pár balíčků a značek, které na blogu budou mít svou premiéru a já doufám, že i ty se budou líbit. Teď už se nicméně můžeme zblízka podívat na paletku a značku W7, o které už jste na blogu mohli nejednou přečíst. Značka pochází z Londýna a všechny její produkty jsou za velmi přívětivé ceny, což mě samozřejmě velmi láká, protože jak jste si už asi všimli - já levné produkty zkouším velice ráda. Přijde mi, že v poslední době se spousta blogerek zaměřuje spíš na dražší kosmetiku, kterou si ne všichni můžou dovolit a právě proto jsem se rozhodla, že já se zaměřím přesně na ten opačný konec a na blogu se budou čím dál tím častěji objevovat hlavně levnější značky z našeho trhu. 
Balení u paletky W7 mě překvapilo hlavně tím, jak je ve skutečnosti malinké. Na všech fotkách totiž o hodně větší, ale ve skutečnosti je to vlastně jen malá černá krabička 5x5 cm. Je to klasický plasťáček, který jde hezky zacvaknout a pevně drží, takže pokud vám kvalitou bude vyhovovat, na cestování bude ideálním malým pomocníkem. Trošku mě mrzí, že součástí paletky není zrcátko, to by balení udělalo téměř perfektním. Chápu ale, že 9 stínů v balení se zrcátkem by zákonitě muselo stát mnohem více než jen 129 Kč, které jsem za paletku zaplatila já. Kromě varianty ARABIAN NIGHT jsou na e-shopu na výběr další dvě varianty a to MID SUMMER NIGHT, která je víc do vínova a HARD DAY'S NIGHT, která se bude perfektně hodit na klasické večerní líčení a šedé/černé kouřovky. Všechny paletky jsou naprostou kopií paletek M.A.C Times Nine, které můžete sehnat ve všech prodejnách za 1190 Kč. Moc dobře víte, že M.A.C stíny mám velice ráda a sestavuji si z nich svou vlastní paletku. Právě proto se mi nechtěla kupovat za dvanáct stovek další paletka a uvítala jsem tuto levnější variantu. Musím ale říct, že mě v poslední době už unavují veškeré napodobeniny a ta šílená neoriginalita značek, která se rozmáhá čím dál tím víc. Sice mám levnou kosmetiku ráda, ale přesně okopírovat produkt, s jejíž nápadem si dal velkou práci někdo jiný, to už mě neba. Řekněte mi, jaký máte názor na tyhle "dupy" nebo spíš naprosté kopie dražších produktů? 
Na první pohled vypadá paletka opravdu krásně a já se moc těšila na její zkoušení. V okamžiku prvního vyzkoušení se ovšem konalo velké zklamání. Stíny rozhodně nejsou nijak zvlášť kvalitní, spíš jich je označila jako dost průměrné až podprůměrné. Matné odstíny jsou strašně křídovité a při jejich nabírání štětcem práší jako blázen. Křídovitě bohužel vypadají i po jejich rozetření. Na očích  některé odstíny vytváří taková suchá šupinatá místa a prostě nevypadají dobře. Některé stíny jsou tak nějak ok, ale pořád mě na zadek neposadily. nejsou tak intenzivní jak bych chtěla a to ani s použitím fixačního spreje, který v poslední době používám snad u všech třpytivých stínů, které vlastním. Samy o sobě stíny skoro nic nevydrží. Počasí venku jim nepřeje ještě víc a v horku se prostě samy vytratí jakmile se vám začnou trochu mastit víčka. Bez báze dají slabé dvě hodinky a poté se začnou slévat a stane se ze všech odstínů jen jeden a pořádně vybledlý. S bází se dá jejich životnost samozřejmě prodloužit, ale není to žádná sláva ani tak.
Jednotlivé odstíny nejsou nijak pojmenované, což je podle mě škoda. Mám ráda, když si značky dávají práci s vymýšlením hezkých jmen a tuhle jejich práci zaručeně vždycky ocením. Abychom si ale společně mohli jednotlivé stíny popsat, budu je popisovat alespoň čísly. Pojďme si tedy říct něco málo o všech barvách paletky. Odstín č.1 má nejspíš zastat funkci takového toho "all over" stínu, který nanesete přes celé víčko jako fixátor báze. Musím ale bohužel říct, že na mě je odstín až příliš našedlý. Raději používám stíny, které jsou víc do žluta, takže tenhle mě stín nijak nenadchl. Co si budeme povídat, jak už jste jistě pochopili, nenadchla mě celá paletka, ale i tak se najde pár stínů, které jsou celkem využitelné. Jako odstín č.2, který se poměrně dost povedl a který používám moc ráda. Je to krásná zlatá s malými stříbrnými třpytkami, které krásné projasní každý look. Tenhle stín je jako jedem z mála krásně pigmentovaný, hezky máslový a pěkně se nanáší i roztírá. Při použití nějakého fix. spreje je ještě intenzivnější a doopravdy krásný. Zato č.3 už je zase průměr. To je další matná pleťová, jen o něco tmavší a o něco růžovější než první barva v paletce. Opět šíleně práší, prstem dost dobře nanést nejde a štětcem už vůbec ne. Odstín č.4 má saténový finish a taky je to jeden z těch použitelnějších stínů. Krásný na rozjasnění vnitřního koutku nebo střed pohyblivého víčka. 5. odstín je bezpochyby mým nejoblíbenějším.
Na stín č.6 jsem se taky moc těšila, možná právě proto, že takové taupe našedlé barvy tolik nenosím, ale rozhodně chci začít s nimi více experimentovat. Pigmentace je ale natolik průměrná, že se stín rozhodně nezařadí mezi moje oblíbence. Předposlední č. 7 je podle mě moc pěkný na obočí pro každou brunetku. Jako oční stíny ale opět nemůžu doporučit, protože flekatí a nedá se moc lehce rozetřít, takže není vhodný ani do záhybu, ale ani do vnějšího koutku. Na obočí je ale hezky studený a bude fajn pro většinu brunetek. Poslední stín číslo 9 byl, musím říct, asi tím největším zklamáním. Hnědá barva s lehkým khaki nádechem a spoustou zlatých třpytek se totiž nakonec ukázala jen jako skoro matná hnědá. Třpytky byly bohužel jen v první vrstvě, která byla ale tak hrubě namletá, že opadala už při swatchování a na očích tedy vůbec nezazářila.
Po dlouhé době jsem si koupila paletku očních stínů a abych pravdu řekla, pořádně mě zklamala. Zase na dlouhou dobu zůstanu u kupování jednotlivých a hlavně osvědčených refilů jak od NYXU tak od M.A.Cu a s paletkami experimentovat přestávám. S čím rozhodně experimentovat nepřestávám jsou štětce, které v poslední době kupuju ve velkém a chtěla jsem se zeptat hlavně vás, které štětce byste mi doporučili. Máte nějakou značku, na kterou opravdu nedáte dopustit? Já pro vás momentálně připravuji článek o štětcích, které jsou cenově dostupné a opravdu kvalitní, ale ráda vyzkouším i některé z vašich oblíbenců. Tímto se s vámi ale pro dnešek už loučím a opět se jdu věnovat svým povinnostem svědka, které mi momentálně přerůstají přes hlavu. Krásná svatba mojí milované sestřičky se blíží, ale spolu s ní se přiblížila i spousta zařizování. Můžu vám říct, že ačkoliv příprava je náročná, nemůžu se už dočkat. Už teď pláču vždy, když si vzpomenu na zkoušku těch nejnádhernějších svatebních šatů, dojímá mě jakákoliv pomalá písnička a už se nemůžu dočkat, až budu tuhle nejnádhernější nevěstu na její velký den líčit. Má poslední otázka pro vás zní: Chtěli byste v některém z příštích článků vidět i fotky ze svatebních příprav, líčení a proměnu mojí sestřičky? Budu se těšit na všechny vaše komentáře, ale pro dnešní den se loučím. S pozdravem, Vaše M.   

1 komentář:

  1. to je vždy tak, že ak si kupuješ kvalitnú drahšiu kozmetiku napr. MAC, a potom vidíš takúto napodobeninu, ktorá ale iba rovnako vyzerá, ale nie je aj rovnako kvalitná, tak to zamrzí...
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat

Instagram