RECENZE: JORDANA SWEET CREAM MATTE LIQUID LIP COLORS

Krásný středeční večer vám všem! Další článek je tu a s ním i další tekuté rtěnky z mojí sbírky. Kdo blog odebírá už delší dobu si pamatuje, že na tekuté rtěnky JORDANA SWEET CREAM MATTE LIQUID LIP COLORS jedna recenze kdysi dávno už byla. Od té doby jsem ale vyzkoušela velkou spoustu dalších rtěnek a moje zkušenosti a samozřejmě i nároky se od té doby celkem dost změnily. Navíc Jordana na trh přišla i s novými odstíny, moje sbírka trochu rozrostla a především se, alespoň doufám, zlepšily i moje fotky a tak jsem se rozhodla o rtěnkách napsat znovu a ukázat vám všechny nové odstíny, které v nabídce jsou, a o které se moje sbírka mezitím rozšířila. Už tenkrát jsem psala, že rtěnky patří mezi ty oblíbené a tady se vůbec nic nezměnilo. Sahám po nich pořád dost často, ráda je používám i při líčení klientek i při svém líčení a momentálně jsou součástí mé každodenní ranní rutiny, protože nové odstíny jsem si naprosto zamilovala a používám je každý den. Pokud stejně jako já milujete tekuté rtěnky a za kosmetiku neradi utrácíte velké peníze, čtěte směle dál!       
Balení je poměrně malé, ideální na cestování. Dá se pevně uzavřít a rtěnka vůbec nevysychá. Moc se mi líbí, že bílý nápis na jinak průhledné skleněné lahvičce drží a neošoupal se ani po několika (a že jich bylo opravdu hodně) výletech v kabelce. Aplikátor je pěnový, ale není až tak klasický. Má v sobě malou prohlubeň, která při nanášení krásně obemkne rty a barva, která je v prohlubni nastřádaná, se na rtech krásně rozetře. Z čeho nejsem moc nadšená je fakt, že pigmentace se liší odstín od odstínu, mám ráda, když je pigmentace stejná napříč všemi odstíny, nebojím se potom, že nový odstín, který pořídím, bude horší než ty předchozí. To se mi při nákupech nových odstínů už stalo, ale o tom později u jednotlivých odstínů. 
Výdrž je u všech odstínů stejná a dle mého názoru absolutně skvělá. Za krásných 109 Kč totiž koupíte rtěnku, která vám na rtech bez nějakého blednutí vydrží až 6-7 hodin. Výdrž se samozřejmě snižuje nějakým mastným jídlem, ale takovou tu školní nebo pracovní "svačinovou klasiku" zvládne s naprostým přehledem.
Malým, a podle mého názoru krásným detailem, jsou naprosto roztomilé názvy všech odstínů. Každý odstín je pojmenovaný po nějakém sladkém dezertu a stejně sladce i voní. Nemusíte se ale děsit, pokud jste odpůrci silné parfemace. Po nanesení na rty vůně hned mizí a po celou dobu nošení není cítit. Moc se mi líbí i další detail, a to nálepka s názvem odstínu, která je nalepená vespodu balení. Pokud rtěnky skladujete v šuplíku "na stojáka", je jednodušší a rychlejší jednotlivé odstíny rozeznat.
Celkově je v nabídce 22 odstínů, což je škála opravdu veliká, ve které si vybere snad opravdu každý. Na výběr jsou jak nahé odstíny, ve kterých si hlavně libuji já, tak i například jemné růžové, temné fialové nebo i trošku odvážnější barvy, které byly součástí Haloweenské limitované edice, ale momentálně jsou nově zařazeny i do stálé nabídky. Já už si dlouho brousím zuby na celou tuto kolekci, vy mi dejte do komentářů vědět, jestli by se vám líbil článek i o ní. V této kolekci je totiž například i bílá, tmavě modrá, sytě oranžová, atd...Teď už se ale pojďme na zoubek podívat odstínům, které už doma mám. Je jich celkem 7. Některé jsou starší, některé na trh přišly teprve nedávno, teď si je každopádně všechny rozebereme pěkně po jednom.
Odstíny zleva: 23, 01, 07, 22, 08, 06, 04

01 Cremé Brulée byl vůbec prvním odstínem, který jsem pořídila. Nahá růžová se sice v balení jeví jako dost světlá, ale na rtech ztmavne. Navíc je to perfektní dupe pro jednu z nejznámějších tekutých rtěnek vůbec a to Koko K od Kylie Jenner. Pokud máte růžové odstíny rádi a sluší vám, tuhle barvu musíte mít. Odstíny 04 Mixed Berry Souffle a 06 Cherry Cobler jsou nejzářivější až skoro neonové odstíny, které vlastním a přiznám se, že je nosím jen vyjímečně. Je to ale pouze tím, že preferuji nahé a hnědé odstíny a k těm zářivým tolik netíhnu. Kvalitní jsou každopádně dost a i tyhle odstíny mohu doporučit. Odstín, který povinně musí pořídit úplně každý je 07 Tiramisu, což je naprosto úžasná cihlová červená, kterou jsem loni na podzim a v zimě nosila nepřetržitě. Krásně drží, krásně vypadá, nemám nic, co bych odstínu vytkla.  08 Sweet Marsala Wine - Nejtmavší odstín, který vůbec v nabídce je. Tenhle odstín byl jako jediný velikým zklamáním. Nedá se dost dobře rovnoměrně nanést a je třeba ho vrstvit. Při vrstvení se ale začne spodní vrstva drolit a barvu nanést rovnoměrně je pro mě nemožné. Tenhle problém mám u tmavých odstínů obecně, ne jen u této značky, ale právě proto, že mám jiné odstíny tak ráda, jsem doufala, že tentokrát na tom tmavý odstín bude lépe. Teď už se dostáváme k nejnovějším odstínům, které byly na trh uvedené teprve nedávno. Já samozřejmě okamžitě pořídila dva nahé odstíny a tyhle dva spolu podle mě tvoří tu nejnádhernější kombinaci, která naprosto sedí mojí barvě pleti. 22 Cinnamon Toast je prostě a jednoduše středně tmavá hnědá, u které jsou třeba na plné krytí sice dvě vrstvy, ale potom vypadá přímo božsky. 23 Buttercream Frosting je nejsvětlejší odstín z nabídky, který používám moc ráda do středu rtů k jejich optickému zvětšení.
Stejně jako v recenzi rtěnek před rokem, i letos se dost divím, že o těchto rtěnkách v naší blogosféře neslýchám častěji. Přijde mi, že u nás nejsou tak známé a myslím si, že je to veliká chyba, protože rtěnky jsou dost kvalitní a myslím si, že se budou líbit a vyhovovat většině z vás. Navíc jedna rtěnka se dá koupit za krásných 109 Kč, což je velice příznivá cena. Pokud neradi objednáváte po internetu, 21. a 22. dubna se koná další kosmetický veletrh, tentokrát to je Interbeauty v pražských Holešovicích, kde jako vždy můžete značku Jordana zakoupit u stánku Absolutecosmetics, kde kromě této značky seženete i Milani, BeautyUK nebo nově například i L.A.Girl. Na rtěnky značky L.A.Girl se můžete v budoucnu určitě těšit taky a já jdu tuto recenzi připravovat právě teď. S vámi se tímto loučím a přeji úspěšný start do nového týdne. Jako vždy doufám, že se vám dnešní článek líbil a vydržíte se mnou i do toho dalšího. Mějte se krásně, Vaše M.  

12 komentářů:

  1. Nad těmito rtěnkami už dlouho přemýšlím, ale prý hodně vysušují , tak stále váhám , ale za tu cenu ji určitě vyzkouším .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně už jsem zkoušela rtěnky, co vysušovaly o hodně víc a to byly i za vyšší cenu. Tyhle jsou vážně parádní a nepřijde mi, že by vysušovaly nějak nesnesitelně. Určitě nějakou pořiď! :)

      Vymazat
  2. Já chci hrozně vyzkoušet LA girl matné lesky, těším se na recenze :) Tyhle rtěnky mám dvě, myslím, že Tiramisu a sytě červenou, jsou fakt skvělé :)

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si to myslí :) A určitě vydrž, kdo si počká, ten se...Však to znáš :)

      Vymazat
  3. Odstínově teda vypadají naprosto perfektně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I všechno ostatní je na nich perfektní, určitě doporučuji! :)

      Vymazat
  4. ja už mám produktov na pery naozaj dosť, takže si už ďalšie radšej nekúpim :D ale na tieto som pozerala nedávno..majú krásne odtiene :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi povídej, už to pomalu nemám kam dávat, ale pořád zkouším dál. Zastavte mě někdo! Ale každopádně máš pravdu, odstíny jsou doopravdy krásné úplně všechny :)

      Vymazat
  5. ja mám dva odtiene a sú strašne super podľa mňa..krásne voňajú, aj tá konzistencia mi veľmi vyhovuje :))

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat
  6. Mám jednu doma v modrej, ale veľmi vysušuje a nedrží dobre. :(

    Jarná GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zrovna ta z Halloweenské kolekce, že? Četla jsem, že kvalita se mírně liší od odstínů ze stálé nabídky. Mrzí mě, že z nich nejsi nadšená stejně jako já. Možná by stálo za to vyzkoušet i klasické odstíny.

      Vymazat

Instagram