MINI NÁKUPY ESSENCE: NOVINKY Z DROGÉRIE

Krásný čtvrtek vám všem! Tenhle týden se mi nějakým způsobem celý nepovedl. Začalo to už pondělkem, kdy jsem se táhla přes celou Prahu na praxi, abych zjistila, že jsou vlastně jarní prázdniny a já mohla mít krásný den volna a od té doby se tenhle "skvělý" týden ne a ne vylepšit. Zkusila jsem jít vylepšení naproti a zastavila se v drogérii DM, abych se podívala na novinky značky ESSENCE. Nakonec jsem pořídila pár z nich, které mě na první pohled zaujaly nejvíc a ty jsem už od pondělí poctivě zkoušela, abych vám o nich mohla napsat co nejdřív. Jako první mě určitě dostaly nové stíny. Spousta značek přichází s refilovým systémem, neboli systémem, díky kterému si vytvoříte vlastní paletku přesně podle svých představ. Ani Essence není výjimkou a na trh přišla s vlastními čtyř a osmi-místnými paletkami, do kterých si můžete dokoupit jednotlivé výplně, které vám svými odstíny vyhovují nejvíc. Pořídit můžete buď klasické oční stíny, bronzer, tvářenky, fixační pudr nebo pudry na rty, které já jsem na prodejně bohužel nenašla, ale budu hledat určitě dál, protože jsem na ně maximálně zvědavá a moc by mě zajímalo, jak takový pudr na rty vlastně funguje. 
Jsem také zvědavá, jestli se tenhle refilový systém v drogérií chytí a Essence bude třeba postupně rozšiřovat nabídku odstínů, protože to by podle mě bylo dost fajn. Přijde mi totiž, že oční stíny jsou všechny dost studené a ne každý si zde svoje oblíbence vybere. Já si nicméně vytvořila takovou neutrální až studenější paletku očních stínů, která je celá lehce do fialova. Plus získala Essence okamžitě po přečtení názvu prvního odstínu, protože ty jsou podle mě všechny naprosto roztomilé. Každý stín je zvlášť zabalený v papírové krabičce a má plastové víčko, takže pokud byste nechtěli kupovat paletku, do které mona vložíte, můžete je samozřejmě mít takhle samostatně někde v taštičce. Prázdná paletka (i stíny samotné) ale stojí jen 45 Kč, takže si myslím, že její nákup rozhodně nikoho nezruinuje a stíny budete mít krásně pohromadě.
Do paletky stíny jednoduše zacvaknete a rozhodně se nemusíte bát, že by z ní vypadly. Dají se ale vycvaknout zase ven, kdybyste náhodou třeba chtěli paletku různě obměňovat podle nálady nebo události, na kterou paletku berete s sebou.
Já prozatím pořídila na zkoušku jen 4 my must haves oční stíny a to dva matné a dva třpytivé. Začneme asi největší klasikou, kterou já prostě doma můžu mít milionkrát, protože vím, že jí časem určitě spotřebuju, a to je matný vanilkový odstín 09 chilli vanilli. Podobnými odstíny vždy zafixuji primer na oční stíny, ať už plánuji přirozené líčení nebo nějaké večerní kouřovky. Tenhle stín je vždy skvělou bází a jinak tomu není ani v tomto případě. Pigmentace je skvělá a výdrž jakbysmet. Dalším matným je 07 mauvie-time!, což je světlá hnědá až skoro šedivá s hodně fialovým podtónem. Při studenějším looku je to naprosto perfektní "transition" barva, se kterou se skvěle stínuje v záhybu. Je to další takový základní stín, který je pro mě naprostou nutností u každého líčení. Oba dva matné odstíny mě dost překvapily už při jejich prvním swatchování. Jsou dost jemně namleté a krásně hebké na dotyk. Malinko práší, ale není to rozhodně nic tak hrozného, aby mě to od jejich používání odrazovalo. V drogérii se takhle kvalitní mono oční stíny moc nevidí, takže pokud jste právě na lovu a nějaké hledáte, směle do jejich nákupu. 
Třpytivé odstíny už takovým zázrakem nebyly. Při jejich prvním zkoušení prstem jsem byla naprosto nadšená, protože pigmentace byla naprosto božská. U obou odstínů je ale velice těžké stejnou pigmentaci ze stínů vytřískat i při nanášení štětcem. Prstem sice pigment do víček krásně vtlačíte, ale já jsem při nanášení prsty celkem nemotora, takže nikdy nenanesu stíny tak, jak bych chtěla a potřebovala. Ani výdrž bohužel není žádná sláva, po cca 4-5 hodinách se odstíny slévají dohromady a poté se začnou úplně ztrácet. Navíc tyhle dva stíny práší o hodně víc než stíny matné a při nanášení i dost opadávají. Pokud je pořídíte, rozhodně doporučuji jako první líčit oči a poté až nanášet make-up, abyste mohli nejdříve opadané stíny setřít. 
První odstín 05 cotton candy je narůžovělý odstín, který používám do vnitřního koutku pro jeho projasnění. S bází vydrží cca 4 hodinky, ale poté se barva vytratí a zbydou jen třpytky, které mají tendenci dost cestovat po oku/obličeji. 18 black as berry je naprosto božská temná fialová se zlatými a stříbrnými třpytkami, kterou jsem plánovala k celým kouřovkám nebo jen ke ztmavování vnějšího koutku. Bohužel je ale výdrž celkem mizerná a stín nic moc nevydrží.
Po matujícím fixačním spreji INSTANT MATT MAKE-UP SETTING SPRAY jsem sáhla okamžitě, protože moje kombinovaná/mastná pleť vždy přímo škemrá, abych každý produkt s nápisem MATT okamžitě koupila. Oficiální popis říká, že sprej můžete nanášet buď na čistou pleť jako takový primer nebo na nalíčenou pleť, kdy sprej celý makeup zafixuje a zmatní.
Make-up ani lehounce nezmatní, nijak ho po dlouhém dnu neoživí a nepřijde mi ani, že by ho nějak zafixoval. Možná právě naopak. Přijde mi, že se po něm lesknu ještě víc než obvykle a to rozhodně není účinek, který by byl žádoucí. Já už ho určitě dopoužívám, ale spíš ho využiju v létě jen pro lehké osvěžení obličeje. Alespoň budu mít jistotu, že se mi make-up nerozmaže, jako se mi to u některých osvěžujících sprejů stávalo. Být vámi tak ale tenhle sprej nepořizuji, určitě se obejdete i bez něj. 
To je pro dnešek opět vše. Samozřejmě se velice omlouvám těm z vás, kteří třeba novinky už také zkoušeli a na rozdíl ode mě si je zamilovali. Vždycky mějte na paměti, že na blog dávám pouze svůj názor a své zkušenosti, ale co je dobré pro mně nemusí být dobré i pro vás a naopak. Já už jsem za tu dobu, co s make-upem experimentuji, zvyklá na něco jiného a podle mého názoru i lepšího a tak pro mě nejsou žádným zázrakem. Matné stíny ale určitě mohu doporučit, Essence je cenově dostupná a v tomto případě i kvalitní kosmetika a byla by škoda po matných stínech sáhnout. Investovat do nich těch 45 korun se podle mě určitě vyplatí. Teď už jen klasická otázka na závěr: U jste také nějaké novinky pořídili a zkoušeli i vy? 

6 komentářů:

  1. Mě štve, že tyto novinky nejsou v Tetě a do Dmka se mi jako moc zrovna nechce chodit. :) No ale někde to budu muset omrknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznávám se, že DMko taky zrovna moc nemusím, ale byla to jediná drogérie v nákupáku a na cest do Tety už jsem byla až moc líná. Každopádně si myslím, že novinky budou i v Rossmannu, tam mají nabídku většinou ještě větší :).

      Vymazat
  2. fiiiha,tak tie tieniky ma zaujali :) kto by to bol povedal, že budú mať takú peknú pigmentáciu :) priznám sa, že by som sa bála ísť do ich kúpy, ale prekvapili :) pôjdem sa po nich popozerať,vďaka za tip :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Essence dost ráda, nákupu se nikdy nebojím, zatím jsem měla téměř vždy štěstí, takže tuto značku pořizuji, a i nadále budu pořizovat, velice ráda. Jsem ráda, že byl článek užitečný :)

      Vymazat
  3. Paletka je krásna a škoda, že ten setting sprej je o ničom. :(

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím delší dobu ho používám, tím víc mi nesedí. Ten bohužel opravdu doporučit nemůžu.

      Vymazat

Instagram