M.A.C STÍN MĚSÍCE: RED BRICK

Krásnou prosluněnou neděli vám všem! Březen už je v plném proudu a proto je na čase vám v malém bonusovém článku ukázat i další M.A.C stín měsíce. Abych pravdu řekla, s tímhle stínem malinko podvádím. Nejedná se totiž o stín, který bych pořídila teď v březnu, ale pořád ještě jsem vám neukázala všechny M.A.C stíny, které jsem dostala k Vánocům a tak ten, co jsem pořídila v březnu jako odměnu za úspěšně líčení/focení portoflia, budete mít nafocený až v článku dubnovém. Když už jsem se dostala k portfoliu,na instagram jsem dala jedno z líčení, které jsem na focení vytvořila. Zajímal by vás třeba i článek, jak takové focení vlastně probíhá? Jakou kosmetiku např. na klientky používám nebo nějaké techniky a triky k líčení na fotografie? Určitě mi dejte do komentářů vědět a já pro vás mileráda nějaký takový článek připravím, pokud by vás tahle tématika zajímala spíš než další recenze. Teď už se ale pojďme vrátit zpátky ke stínu, o kterém koneckonců dnešní článek je. U rozbalování dárků se u stromečku nekonalo žádné zklamání. Moje sestřička si těsně před Vánoci totiž zjišťovala, které stíny si časem chci pořídit a pár z těch, o kterých jsem mluvila, mi jako dárek koupila potom.
Asi už jste si mohli všimnout, že jsem měla vždycky radši spíš teplejší odstíny a to jak rtěnek, tak i očních stínů. Od té doby, co mám světlejší vlasy, jsem ale na teplé odstíny přesedlala úplně a prakticky nic jiného ani nepoužívám. Navíc se mi neskutečně začalo líbit líčení s prvky oranžové a proto byl další M.A.C stín pro mě jasnou volbou. Oranžové jako takové jsem se prozatím bála a zvolila jsem trochu zastřenější variantu s kapkou červené, která oranžovou jako takovou malinko ztlumila a barva není tak výrazná. Jedná se o stín RED BRICK, v překladu "červená cihla" a jako vždy M.A.C uhodil hřebíček na hlavičku, protože přesně takový odstín je a lépe ho ani popsat nedokážu. Odstín vždy dávám do záhybu pohyblivého víčka nebo pod spodní oční linku. Líbí se mi s ním stínovat a celému líčení podle mě tento odstín dodává tu správnou (oranžovou) jiskru. Odstín se obzvlášť hodí k hnědým očím a dá jim krásně vyniknout, ale i já (s očima modrošedivýma) ho používám dost často.  
U posledního článku zazněl dotaz, zda stíny z paletky nevypadávají a jak tam vlastně drží. Celý tento refilový systém je magnetický. Stíny mají vespodu malý magnet, který se paletky chytí a drží jako přibitý. Na magnetu je i název odstínu. Pokud tedy po delší době potřebujete jméno odstínu a už si ho nepamatujete, stačí jen refil vyndat a název je znovu na světě. Já si do paletky koupila navíc ještě paletkovou výplň, kde jsou na jednotlivé stíny přímo otvory, do kterých stačí stín pouze zacvaknout. Do výplně se sice vejde stínů méně než do paletky bez ní, ale mně se paletka s výplní prostě a jednoduše líbí víc.
I s tímto stínem jsem nadmíru spokojená. Pigmentace je naprosto luxusní, štětcem stačí lehounce přejet a pigment se okamžitě na štětinky chytí, což mě u matných odstínů prostě nepřestane udivovat, protože běžně je pigmentace u nich horší.
Jako u předchozích stínů, i tenhle je krásně jemně namletý a moc dobře se s ním pracuje. Dá se krásně rozetřít do záhybů, ale i bez problémů nanášet na celé pohyblivé víčko. Ani v druhém případě se na víčku nevytváří šmouhy, ale barva je krásně sytá na první přejetí.
Je to tedy další stín, kterým vám můžu s klidným a čistým svědomím doporučit. Dokonce si myslím, že pokud jste stejně jako já milovnicemi či milovníky teplých odstínů, tenhle vám doma přímo nesmí chybět. Budu moc ráda, pokud mi i vy do komentářů napíšete, který stín zase nesmí chybět mně nebo který naopak rozhodně pořizovat nemám. Jako vždy doufám, že se vám dnešní článek líbil, ale bohužel už je u konce. Doufám, že se mnou vydržíte i do toho dalšího, který bude úplně celý nákupový. Pro dnešek se už ale opravdu loučím a přeji krásný zbytek víkendu všem, co narozdíl ode mě nesedí v práci a nedočkavě nepočítají minuty do konce směny. U dalšího článku se budu moc těšit - Vaše M. 

1 komentář:

  1. Je to moc hezká barva, ale myslím, že nic pro mě, já jsem naopak zase na studené, hlavně hnědé stříbrné, zlaté, zelené. Určitě někdy udělej i nějaký článek, kde ukážeš všechny stíny, co od MAC máš. :)

    OdpovědětVymazat

Instagram