PHYSICIANS FORMULA: ORGANIC WEAR JUMBO MASCARA

Krásnou prosluněnou neděli vám všem! Zrovna nedávno jsem se rozčilovala nad tím, že u nás v Česku není tolik značek jako jinde v zahraničí a že se k nám nikdy nedostane kosmetika tak brzy jako k nim. A přesně týden poté se k nám na trh konečně dostala jedna z nejznámějších amerických značek PHYSICIANS FORMULA, která je momentálně dostání ve vybraných lékárnách Dr.Max. Já jsem se okamžitě vydala do nejbližší pobočky v obchodním centru v Letňanech, kde byl stojan, nutno podotknout, značně přebraný a to i přestože jsem se do lékárny vydala hned druhý den po uvedení značky na trh. Milá paní konzultantka/prodavačka/lékárnice mi ale sdělila, že vzhledem k obrovskému zájmu o značku je stojan doplňován momentálně každý den, takže pokud jste neobjevily žádný kousek, po kterém jste koukaly, nezoufejte, určitě se časem ve stojanu zase objeví. Já šla cíleně (a samozřejmě) pro Butter bronzer, který je snad nejvychvalovanějším produktem této značky a hned jsem vzala dva odstíny. Kromě nich jsem ale ulovila i další produkt a to řasenku ORGANIC WEAR JUMBO MASCARA, kterou miluje kromě spousty dalších i má oblíbená Tati a společně s ní i miliony dalších lidí.
Je mi jasné, že na bronzery se objeví brzy velká spousta recenzí. Já jí samozřejmě taky plánuji, ale rozhodla jsem se nejdřív zmínit zrecenzovat a věnovat článek řasence, kterou soudě podle úplně plného regálu nevzalo tolik lidí. Než se ale pustíme do naprosto dokonalého balení, ráda bych vám představila značku samotnou, protože věřím, že se určitě najde někdo, kdo o značce ještě nikdy neslyšel. Značka byla založena již roku 1937 doktorem Frankem Crandallem, který vytvořením značky vyjadřoval lásku ke své manželce, která trpěla lupusem a dlouhodobě trpěla kvůli velmi citlivé pleti. OD té doby se této zdravé, přírodní a ve většině případu organické filosofie drží i celý tým Physicians formula, který díky svojí filosofii a svým produktům získal v průběhu let i několik ocenění. První z nich bylo ocenění za nejlepší minerální pudr, který je mimochodem prý napodobeninou světoznámých pudrů Hourglass. V poslední době se ale stal číslem jedna Butter bronzer, díky kterému se stala značka číslem jedna v oblasti bronzerů.
Jak jsem řekla už před chvilkou, balení mi přijde opravdu dokonalé. Má tvar listu, což mi přijde vzhledem k tomu, že je řasenka organická, má 100% přírodní složení jako hezky propracovaný detail, který se k celému konceptu řasenky naprosto hodí a tu "přírodnost" ještě celkově podtrhuje. I nápis a celkově font na balení samotném se mi moc líbí. Je to rozhodně nejhezčí balení, které jsem kdy u řasenky viděla. Také mi vyhovuje kartáček, který je obrovský. Má poměrně krátké umělé štětinky, které jsou hodně blízko u sebe a většinou mi podobné kartáčky dělají řasy opravdu krásné. Řasenka ve svém oficiálním popisu i díky svému složení i díky kartáčku slibuje dramatický objem, zahuštění a prodloužení řas. Bohužel se ale dostáváme k tomu nejpodstatnějšímu kamenu úrazu - tohle teda řasenka rozhodně nedělá.
Nutno ale podotknout, že to není zrovna chyba kartáčku. Nevím, jak je to možné, ale já mám pocit, že moje řasenky byla ještě před jejím otevřením už vyschlá. Dost dobře není možné, že by někdo řasenku otevíral, vzhledem k tomu, že jsem jí pořídila ještě v originálně zabalené krabičce, ale nejde mi na rozum, že by takhle strašná řasenka byla jinak tak moc vychvalovaná. Řasenka je tak suchá, že mi nepokryje ani celý kartáček, opravdu mám pocit, že je v řasence tak slabý centimetr produktu a to pouze na dně, rozhodně ne 7.5 gramu, jak je inzerováno na krabičce i samotném balení. Opravdu černočerná mokrá barva se mi daří nanést vždy jen na úplně konec štětečku, takže pak musím řasenku nanášet pouze tím krajem a až potom řasy rozčesat pomocí  celého kartáčku. Řasy malinko prodlužuje, ale žádný dramatický objem se rozhodně nekoná. Dramatické je pouze moje nadávání při nanášení a ta zlost, že jsem za takovou řasenku dala 299 Kč! Aby řasy vypadaly alespoň obarveně, je třeba nanést tak 3-4 vrstvy a to mi za to opravdu nestojí. Na swatchi můžete vidět jak barví celý kartáček versus jak barví pouze jeho špička. Posuďte sami, je tohle dobrá řasenka?
Nevím, zda jsem si opravdu jen koupila kazový kus a pokud jste řasenku někdy zkoušeli, budu strašně ráda za vaše názory a ohlasy, protože takhle naštvaná jsem už dlouho u nějakého testování nebyla. Prakticky jsem úplně zbytečně vyhodila tři stovky za něco, co ani nefunguje jak má a musím se sakra moc snažit, abych vůbec řasenku mohla používat a něco pro mě dělala. Mrzí mě, že zrovna u první recenze téhle značky musím hanit, ale nedá se nic dělat, lhát vám rozhodně nebudu a jsem neskutečně zklamaná. Jsem ráda, že jsem pořídila rovnou i bronzery, které mi lepší náladu a jejichž recenze bude zaplaťpánbůh kladná, ale na to už si musíte počkat do některého z dalších článků. Já jako vždy doufám, že tu se mnou do dalšího článku vydržíte a že se vám ten dnešní líbil, i přesto, že byl tak negativní. Určitě mi dejte vědět, jestli máte radost z toho, že je značka dostupná i u nás a co určitě chcete pořídit. Já už se ale pro dnešek loučím, přeji krásný zbytek víkendu a úspěšný start do nového týdne. S pozdravem - Vaše M. 

5 komentářů:

  1. Také jsem na stojan narazila, ale zatím byl plný produktů :-) Velice se mi líbí jejich obaly :-) A Bronzery jsou perfektní mměla jsem jeden doma, ale moc jsem ho nevyužívala tak putoval dál.. :-/

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z bronzerů nadšená a musím říct, že momentálně opravdu nepoužívám žádné jiné. Jen řasenka mě teda pořádně zklamala. Taky se mi moc líbí jejich obaly, ještě plánuji vyzkoušet Cushion make-up, tam mě to balení vyloženě uchvátilo! :)

      Vymazat
  2. Koupila jsme si tuto řasenku přímo v NY a musím říct, že je báječná, žádná sušina, řasy mám nejhezčí, co jsem kdy měla, krásně se nanáší, ale to mne nepřekvapuje, kdoví jak staré tyhle řasenky u nás jsou, škoda slov, já už si v ČR kosmetiku nekupuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a už tak mne překvapuje ta cena, většinou na netu je za 499 kč, v NY jsem dala 11 dolarů, přijde mi to nějak moc laciné

      Vymazat
    2. Já popravdě ani nezjišťovala, kolik řasenka v zahraničí stojí. Prostě jsem jen věděla, že to je jeden z bestsellerů téhle značky a hned jí čapla. A bylo to teda to největší zklamání za posledních pár let. Já se svojí zkušeností opravdu nechápu ten "hype" okolo ní. Ale trošku se bojím, že to je opravdu jen tím, že se k nám dostala nějaká špatná (čti stará) várka. :( Ještěže bronzery se povedly! :)

      Vymazat

Instagram