RECENZE: NYX CONTOUR INTUITIVE SCULPTING PALETTE

Krásnou neděli vám všem! Vidím to jako včera - sedíme s nejlepší kamarádkou u mě doma, prohlížíme si fotky produktů značky NYX a nadáváme, že u nás tahle značka není vůbec rozšířená. Dá se koupit jen pár kousků v Douglasu, ale i tam je množství malé a většina je stejně beznadějně vyprodaná. Nenaskladňuje se a na jednu rtěnku se musí čekat neskutečně dlouho. A teď tu dojatá sedím dnes, právě jsem rozbalila svůj první balíček plný kosmetiky NYX, který mi přišel ve spolupráci s touto značkou a já nemůžu uvěřit tomu, že se mi poštěstilo započít spolupráci s mou oblíbenou značkou, kterou jsme s kamarádkou tak moc obdivovaly!  Díky blogu se mi poštěstilo rozbalit si k testování pár produktů a pár jich také schovat pro vás. Jedním z těch, které jsem si nechala, je tahle paletka NYX CONTOUR INTUITIVE EYE AND FACE SCULPTING PALETTE, kterou vy můžete zakoupit za 529 Kč na oficiálním e-shopu (odkaz ZDE) nebo v kamenných prodejnách na Smíchově nebo na Chodově. Ačkoliv já paletku nepořídila sama, jen vás pro začátek recenze upozorňuji, že můj názor na daný produkt žádná spolupráce rozhodně neovlivní a vždy pro vás budu recenzovat kosmetiku pravdivě a upřímně. To je snad ale všem, co tu se mnou nějaký ten pátek už jsou, jasné a tak se pojďme vrhnout rovnou na recenzi. 
Pro někoho sice může být tahle barevná varianta WARM ZONE takovou nudnou klasikou. Pro mě je to ale nositelná a využitelná paletka, se kterou se dají vytvořit jak zajímavé looky, tak i ty střídmější každodenní, které ráda nosím. Pokud by vás ale tato barevná kombinace nijak zvlášť nezaujala, můžete určitě zvolit i další. Paletka je totiž k dispozici celkem v pěti barevných variantách, které se od sebe dost liší. Zbytek paletek může být pro někoho zajímavější, protože většina obsahuje buď pastelové nebo prostě jen výrazné barvy. Já jsem ale ráda za tuhle neutrální variantu, která bude podle mého názoru stejně nejprodávanější, protože je to klasika, která nikdy neomrzí.
Jediné, co bych na paletce vylepšila, je balení, ale to jen kvůli mým osobním preferencím. Funguje bez problémů, drží pěkně, jen mně se prostě průhledná balení u paletek tolik nelíbí. Myslím, že za tu cenu už se dalo do balení přidělat alespoň zrcátko, aby byla paletka opravdu "travel friendly" aneb tedy perfektní na cestování, což mimochodem co se produktů týče opravdu je! 
Kombinace stínů byla zvolená snad přímo pro mě a já jsem neskutečně ráda, že mi byla zaslána zrovna WARM ZONE, která je pro mě jako stvořená. Jako první se společně podíváme na oční stíny, kterých je v paletce dohromady šest. Čtyři stíny jsou matné a dva stíny třpytivé. Mně se neskutečně líbí, že součástí paletky jsou pro mě naprosto nepostradatelné stíny. První je světlounká slonovinová, která je prostě perfektním základem pro každé líčení. Tím, že je světlejší než moje kůže, používám ho také pod obočí na jeho zvýraznění. Jistě, není to žádný stín, co by vás posadil na za..pozadí, ale je to stín, který já potřebuji při jakémkoliv líčení. Druhý matný stín je opět nepostradatelným při každém začátku. Je to světlá hnědá, kterou lehce ztratíte všechny nepěkné ostré hrany a líčení tak vypadá hezky přirozeně. Tmavší hnědá je pak perfektní na ztmavení vnějšího koutku, spodní linku nebo třeba na nějaký "cutcrease" líčení. Poslední matnou barvou je přenádherná červeno hnědá. Používám ji prakticky stejně jako tmavou hnědou, do záhybu, na spodní linku. Jen tahle nádherně veškeré líčení zahřeje. Třpytivé stíny paletku nádherně doplňují. Horní odstín je krásná rezavá, která sice není šálkem kávy každého, ale za to se hodí téměř ke každé barvě očí, takže je opět zvolená perfektně. Poslední barva je krásná zlatá, která hází až zelené odlesky a není tak fádní a nezajímavá jako ostatní zlaté, které v paletkách běžně jsou. Pokud ale potřebujete něco klasičtějšího a víc do zlata, můžete samozřejmě sáhnout i do rozjasňovačů hned vedle. 
Když už jsme u rozjasňovačů - i jejich výběr se mi velice zamlouvá. Rozjasňovač nahoře je hodně teplý a má překrásnou zlatou barvu. Já přesně tyhle zlaté tóny nosím nejraději, protože se hezky hodí k mému podtónu a barvě pleti. V momentě, kdy mám náladu na něco jiného, volím rozjasňovač dole, který je víc champagne. Je světlejší a o něco růžovější. Oba odstíny mají nádherně máslovitou texturu a při nanášení se hezky vetřou do pleti, takže s ní naprosto splynou. Ráda je ještě lehce zafixuji fixačním sprejem a trochu přejedu houbičkou a pak je efekt na lícních kostech až mokrý. Tvářenka mi nepřijde úplně šikovně zvolená. Ne, že by nebyla kvalitní, to ne. Jen bych si k takto teplým odstínům představovala něco trochu tlumenějšího, protože celá paletka na mě působí tak nějak ideálně na podzim, zatímco tvářenka je dost zářivá a ke většině looků, které s touto paletkou vytvářím se mi příliš nehodí. Je sice teplá, takže k teplé paletce sedí, ale pro celý tmavší koncept paletky mi přijde až moc korálová. Každopádně si myslím, že na léto bude fajn, jen teď jí moc nevyužiju. má v sobě malé zlaté třpytky, kterých se každopádně nemusíte bát, na tváři nejsou vůbec vidět. 
I tvářenka i všechny další produkty v paletce jsou neskutečně pigmentované. Matné stíny se extrémně povedly a na levnější paletku jsou opravdu nadprůměrné. Matné stíny značky NYX už jsem několikrát zkoušela, moc dobře víte, že na blogu se stíny objevují každý měsíc a nejednou byly právě matné. Nikdy se ale kvalitou nevyrovnaly těm v této paletce, protože ty mi vyrazily dech. Stačí jen lehké namočení štětce a ten se celý hned obalí. Někdy se u podobných stínů stává, že na víčko je nikdy nenanesete tak výrazné jako se jeví při swatchi rukou. Tady je to naopak - při používání štětce jsou matné stíny ještě intenzivnější než u nanášení prstem. Přesně naopak je to u stínů třpytivých, kde největší intenzity dosáhnete právě při nanášení prstem. Ráda taky používám ploché štětce, třeba ty, co jsou určené na korektor. Ty pigment hezky vtlačí do víčka. Pro ještě větší zvýraznění stačí štětec nejdříve přestříkat fixačním sprejem a nanášet je na mokro. U rozjasňovačů mi spadla brada, ale to už jsem vám koneckonců řekla v minulém odstavci. Pigmentace i textura naprosto perfektní a troufnu si říct, že paletka za to stojí už jen díky těmto dvěma kouskům. 
Abych k vám byla upřímná, paletku bych asi nikdy sama od sebe nepořídila. Vím, že s nimi byl v poslední době velký boom prakticky u všech blogerek, ale mě nechávaly všechny varianty úplně klidnou. Po jejím testování jsem ale opravdu neskutečně překvapená pigmentací a kvalitou, kterou tahle paletka oplývá. Rozhodně jí všema deseti doporučuji a dávám devět bodů z deseti a to jen kvůli balení, které by mohlo být o chloupek lepší. Dle fotek a recenzí i dalších barevných variant si myslím, že je paletka stejně kvalitní napříč všemi variantami a tak s klidným srdcem doporučím i koupi jiných barevných kombinací. Já paletku přibalila i na jednu z cest, na kterých právě jsem, zatímco vy čtete tento článek. S kamarádkami jsme vyrazily do Polska objevovat krásy další země. Než jsem odjela, byla jsem ale aktivní i na instagramu LITTLE COSMETIC CORNER, kde je již od pondělí vyhlášená soutěž o dva mixery, kterými zesvětlíte či ztmavíte jakýkoliv make-up. Pravidla soutěže jsou opravdu jednoduchá a dočtete se je hned u první fotky těchto mixerů. Soutěž bude ukončena 18.2. a já doufám, že se soutěže zúčastníte i vy. Já vám samozřejmě budu držet palce, ale pro dnešek už se loučím. Jako vždy doufám, že se vám dnešní článek líbil a že se mnou vydržíte i do toho dalšího. Teď vám přeji úspěšný start do nového týdne. Mějte se krásně, s pozdravem - Vaše M. 

6 komentářů:

  1. Paletka je hezká, líbí se mi složení odstínů :) ale také bych si jí asi sama nekoupila a to z toho důvodu, že raději odstíny kupuji jednotlivě a ne takhle dohromady. Mám vždycky strach, že bych nějaké z paletky nevyužila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky spíš zastáncem jednotlivých stínů, ale z téhle paletky využiju opravdu všechny. Pokud máš ráda teplé odstíny, tak se kupu téhle paletky bát opravdu nemusíš. :)

      Vymazat
  2. Paletka je opravdu sestavena velice pěknými odstíny. A ta pigmentace je dokonalá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě mám v zásobě jeden poklad, který má svou pigmentací dostal ještě víc. Ale tohle je určitě skvělá varianta za skvělé peníze. :)

      Vymazat

Instagram