RECENZE: COLOURPOP ULTRA MATTE LIQUID LIPSTICKS

There is no such thing as too many liquid lipsticks. Aneb také moje nejoblíbenější heslo, kterým se řídím už od vyzkoušení své první matné tekuté rtěnky. Pokud na mém blogu nejste nováčkem, víte, že matné rty jsou mými nejoblíbenějšími. Podle návštěvnosti článků v roce 2016 patří i recenze matných rtěnek mezi vaše nejoblíbenější a mě baví psát tyto recenze asi nejvíce. V ohlédnutí za loňským rokem jsem vám slíbila i pár nových recenzí a jednou z nich byla i ta na tekuté rtěnky COLOURPOP Ultra Matte Liquid Lipsticks, které jsem ještě před svátky objednala na e-shopu Dekorativka.cz. Vím, že ColourPop dováží už i do ČR, ale pořád mi poštovné přišlo až příliš vysoké, zvlášť když jsem chtěla na vyzkoušení objednat pouze pár kousků. Dekorativka nabídku ColourPop kosmetiky neustále rozšiřuje a momentálně všechny odstíny naskladnila, takže pokud se vám některý z těch mých bude líbit, neváhejte a objednejte jej, dokud je na skladu. Pozn. - vyprodávají se rychle!
Každý kousek  přijde ve své krabičce s holografickými nápisy, do kterých jsem se zamilovala hned při rozbalení balíčku, a které, jak jste si asi všimli, vůbec nešly nafotit! Patřím mezi sběratelky, co hezké obaly a krabičky nikdy nevyhodí a tyhle se mnou zůstanou určitě ještě pěkně dlouho.
Balení rtěnky samotné se mi taky líbí, je stříbrné, jednoduché a to já mám u balení nejradši. Nutno ale podotknout,že stříbrné nápisy, které na rtěnce jsou se extrémně rychle ošoupají. To koneckonců můžete vidět i na fotkách, protože nápisy mizí snad i samy v šuplíku nebo nevím. Jak ale říkám vždycky - záleží na produktu uvnitř, takže mě nápisy na balení zas tolik netrápí. za zmínku určitě stojí i to, že zespodu je nálepka se jménem odstínu, takže rtěnky můžete klidně skladovat i "na stojáka" někde v šuplíku.
Při objednávání odstínů doporučuji vyhledat si jednotlivé swatche na internetu a nespoléhat pouze na barvy na stránkách. Všechny odstíny, které mám doma já, po zaschnutí ztmavnou a vypadají na rtech úplně jinak než jak jsou na stránkách vyfocené.
Co se pigmentace týče, nemohla bych být spokojenější - je totiž naprosto perfektní napříč všemi odstíny! K úplnému krytí celých rtů stačí bohatě jedna vrstva a to i u tmavších odstínů, které mají většinou tendenci po rtech různě klouzat a většinou mi nejdou nanést rovnoměrně. S rtěnkami ColourPop tento problém rozhodně nemám. Jejich aplikace je rovnoměrná a jednoduchá. Jednoduchému nanášení určitě napomáhá i poměrně malý aplikátor, se kterým se mi velmi dobře pracuje. Kromě jednoduchého nanášení mě ale přímo nadchla jejich výdrž. Rtěnky vydrží průměrně kolem 7 hodin a nevadí jim ani mastná jídla a pití, na rtech prostě drží jako přibité!
Většina odstínů se neobtiskává a ani nijak nemaže, ale musím říct, že zářivější odstíny (BAD HABIT a CREEPER) pořádně zasychají až tak po hodině, do té doby musím být opatrná, abych rtěnku nerozmazala.
Odstínů je momentálně na stránkách v nabídce šest, ale doporučuji stránky navštěvovat častěji, protože vyprodané odstíny jsou neustále naskladňovány, takže pokud se vám v dnešním článku bude líbit odstín, který momentálně není na skladu, nezoufejte. Určitě se na stránkách zase brzy objeví. Teď už se každopádně pojďme vrhnout na jednotlivé odstíny.
Prvním a bezpochyby mým nejoblíbenějším je odstín CHI z limitované edice, kterou ve spolupráci s ColourPop vytvořila herečka a modelka Karrueche Tran. Oficiální popis tohoto odstínu je studená nahá béžová. Mně tolik studená nepřijde, spíš taková neutrální tmavší hnědá, kterou bych jako nahou doporučila pouze tmavším typům. Na bledulkách bude poněkud výraznější, ale i tak jí mohu jedině doporučit. Já se do odstínu naprosto zamilovala.
Druhý odstín jsem pořídila hlavně protože je to odstín, který vytvořila má oblíbená youtuberka Kathleen Lights, která se značkou ColourPop spolupracuje opakovaně a už dlouhou dobu. Při první spolupráci vytvořila Lippie stix - klasickou rtěnku v tužce s názvem Lumiere, která je jedním z nejprodávanějších odstínů. Po tom, co značka na trh uvedla i tekuté rtěnky, Lumiere řada se rozrostla a u příležitosti narozenin Kathleen vznikl odstín LUMIERE 2, který jsem ulovila i já. Je to zastřená mauve barva s úplně lehounkým šedým nádechem, který je momentálně všemi tak moc oblíbený. Já mám bohužel pocit, že mi tyhle mauve narůžovělé odstíny nesluší, takže po něm tak často bohužel nesahám, ale věřím, že spousta z vás by z něj byla nadšená.
Nejtmavší z odstínů, které vlastním já, je TULLE, Je to hodně tmavá švestková s nádechem červené. Na rtech mi vydrží asi nejdelší dobu ze všech odstínů a vytrácí se rovnoměrně. Upřímně na mých rtech, které jsou dost pigmentované samy o sobě, je rtěnka (na můj vkus) možná až moc tmavá, na denní nošení určitě. Naprosto luxusně ale rtěnka vypadá jen s lehkým make-upem, výraznou černou linkou a umělými řasami, kde tvoří hlavní prvek celého líčení.
Postupně jsme se dostali k trošku zářivějším barvičkám a první z nich je BAD HABIT, malinový odstín lehce do fialova, který patří mezi jedny z nejznámějších a nejoblíbenějších odstínů. Tenhle odstín jako jediný úplně nezasychá a narozdíl od ostatních bratříčků a sestřiček se i obtiskává. Tím, že na rtech úplně nezaschne také nevydrží tolik, co ostatní odstíny a ze rtů začne mizet tak po 5 hodinách.
Posledním mým odstínem je nejzářivější CREEPER, Asi většina z vás bude kroutit hlavou, ale původně jsem tenhle odstín koupila jen kvůli jeho názvu, protože slovo "creep" je bezpochyby jedno z nejoblíbenějších slov, které používáme s mou nejlepší kamarádkou. Odstín se mi ale nakonec moc líbí. Jedná se o studenou červenou se silným modrým podtónem, který opticky vybělí vaše zoubky a za to určitě přidávám plusové body.
Chápu, že v Americe (obzvlášť za 5 dolarů) patří k tak oblíbeným, protože já si je oblíbila i za necelé tři stovky a rtěnky z prvního místa sesadily i moje oblíbené Sephora Cream lip stainy, které doposud na plné čáře vedly. Doufám, že v budoucnu Dekorativka rozšíří svůj sortiment ještě o něco víc, hlavně tedy doufám ve víc nahých odstínů, které mám já nejradši. Už jste někdy ColourPop tekuté rtěnky zkoušeli i vy? A pokud ano, co na ně říkáte?
Tímto se s vámi pro dnešek loučím a jako vždy doufám, že se vám článek líbil. Krásný víkend přeje Vaše M.

8 komentářů:

  1. No já koukám teda jak nádhernou pigmentaci mají! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Waw, prekrásne. Hneď by som ich skúsila. žiaľ na Slovensku som ich zatiaľ nenašla.

    GIVEAWAY o dva balíčky kozmetiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ColourPop by měl dovážet celosvětově, takže pokud bys po nich opravdu toužila (a já myslím, že bys měla) tak stačí jen objednat z jejich oficiálních stránek

      https://colourpop.com/

      Vymazat
  3. tá červená je presne taká čo opticky vybieľuje :) ja som túto značku ešte neskúšala,ale páči sa mi tá sýtosť farieb pri týchto tekutých rúžoch :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala - naprosto mě nadchly a myslím si, že nebudeš litovat ani ty jestli je někdy v budoucnu pořídíš :)

      Vymazat
  4. Perfektní, líbí se mi ten finish, ty barvy. Stíny mám dva a přiznám se, že je zas tak nepoužívám, ale ty rtěnky.. ach ach.. to musím mít.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě stíny ani nijak extrémně nelákají :) Zkoušela jsem tvářenku a tu používám ráda do teď, i ta mi přišla kvalitní. No a z rtěnek jsem fakt nadšená! :) Jsem zvědavá, co na ně řekneš ty!

      Vymazat

Instagram