Recenze: MAKEUP REVOLUTION Salvation Velvet Lip Lacquers

The struggle is real...Anglická fráze, která u nás nemá doslovný překlad, ale přesně vystihuje mojí momentální situaci v oblasti tekutých rtěnek. Prostě a jednoduše - mám problém, a to pořádný! Chtěla bych vyzkoušet všechny značky, nejlépe také všechny odstíny, zjistit všechny plusy a mínusy a především najít ideální tekutou rtěnku, která mi bude vyhovovat ve všech směrech. Nejblíž se k mému ideálu zatím přiblížily Sephora lip stainy a matné rtěnky LIQUID Suede značky NYX , které jsem si velmi oblíbila. Tentokrát jsem sáhla po ještě levnější variantě a po mnou velmi oblíbené značce MAKEUP REVOLUTION a jejich Salvation Velvet Lip Lacquers. Malou ochutnávku už jste mohli vidět na mém instagramu. Dnes si můžete o rtěnkách počíst podrobně a dozvědět se, zda se mi i tentokrát šetřit vyplatilo nebo ne.
První, co se mi strašně líbilo, byla rosegold krabička, ve které přišly rtěnky zabalené. Jako u většiny MUR produktů je i v tomhle případě balení černé s rosegold detaily, což se mi moc líbí. Oceňuji i to, že nápis drží a neošoupal se ani po x nošeních v kabelce.
Aplikátor je klasický houbičkový jako u běžných lesků na rty. Jedinou výtku, kterou k němu mám je, že na něm zůstává až moc rtěnky samotné, takže je nutné před aplikací aplikátor párkrát otřít. Po otření se můžete vrhnout rovnou na aplikaci. Doporučuji nejdřív na rty nanést balzám, který rty vyhladí a zjemní, protože rtěnka dost zvýrazňuje nedokonalosti. Na druhou stranu ale musím říct, že nevysušuje moje rty ještě víc než předtím byly jako se mi to u některých tekutých rtěnek stává. Samotná aplikace je běžná a jednoduchá, s aplikátorem se mi (až na už zmíněné otírání) pracuje dobře.
Zasychají matně, ale na rozdíl od ostatních tekutých rtěnek, které jsem doposud zkoušela, těmhle to trvá tak 5 až 7 minut. Během těch pár minut na rtech lepí a po zaschnutí snad bohužel ještě víc.
Pigmentace se liší odstín od odstínu. U některých je třeba rty přetřít minimálně třikrát, aby byla barva intenzivní, protože pigmentace pokulhává a rtěnka šíleně flekatí. U odstínu KEEP LYING FOR YOU jsem z pigmentace nadšená, tady stačí vrstva jedna. S plusy a pozitivy jsme bohužel skončili a přesuneme se k výdrži, která mě neuchvátila ani trochu. V původním krásném stavu vydrží zhruba dvě hodiny. Po nich se začne rtěnka nepěkně a nerovnoměrně drolit, takže někde zůstane nános barvy, ale někde už se barva vytratí úplně. Pokud před nanášením aplikujete balzám, drolení posunete o další cca hodinu, ale ani s ním se mu bohužel úplně nevyhnete.
Ačkoliv rtěnky nemají až takovou výdrž, je celkem těžké je odlíčit. Pokud nechcete rtěnku drolit i se svými rty, je třeba odličovat pomocí dvoufázového odličovače. Co se týče výběrů odstínů, také to není žádná hitparáda a určitě si myslím, že by se hodilo výběr barev alespoň o pár odstínů rozšířit. Přijde mi, že všech 11 barev, které jsou u nás k dostání, je celkem dost výrazných, takže pokud se držíte víc při zemi, těžce se vám bude vybírat.
I mně se těžce vybíralo, a to hlavně kvůli tomu, že jsem všechny tři odstíny objednávala na internetu, kde jsou barvy celkem dost zkreslené. Nakonec jsem vzala 3:
KEEP LYING FOR YOU je asi můj nejoblíbenější odstín. Narozdíl od jiných fialových barev, které doma mám, je tahle jediná celkem tlumená a nepřijde mi na rtech tolik výrazná. Ačkoliv není tak křiklavá, každému líčení dodá šmrnc a udělá ho zajímavějším. Jak už jsem zmínila nahoře, i pigmentace je u tohohle odstínu nejlepší a je asi jediný, který bych vám s klidným srdcem doporučila. U ostatních bohužel takhle hodná být nemůžu. Odstín, u kterého jsem trochu přestřelila s barvou a je tak pro mě nenositelný, je KEEP CRYING FOR YOU - zářivá růžová, u které jsem myslela, že bude ideální na léto, ale na můj vkus je bohužel zase až moc zářivá. Odstín WHAT I BELIEVE je asi největší propadák. Je celkem nemožné nanést ho rovnoměrně, flekatí, zvýrazňuje i tu sebemenší nedokonalost. Mně osobně nesedí ani barva, prostě všechno špatně.
Velmi nerada píšu negativní recenze, tím spíš když se jedná o značku, kterou mám tolik ráda. V tomhle případě jsem bohužel nemohla jinak. Nemyslím si, že by se rtěnky povedly a rozhodně už si žádnou nepořídím. Upřímně mě to mrzí, a to hlavně kvůli tomu, že už jsem viděla pár recenzí našich známých blogerek, které rtěnky vychvalovaly do nebes a já nerozumím tomu proč. Už jste rtěnky vyzkoušely? Ráda bych věděla i váš názor na ně, jsem doopravdy jediná, co si z nich nesedla na zadek?
Dejte mi vědět dolů do komentářů a pokud ještě blog nesledujete pravidelně, určitě tak udělejte. U dalšího článku se na vás všechny budu moc těšit, Vaše M.

10 komentářů:

  1. Za mě to byl taky děs. Vůbec to nešlo rovnoměrně nanést, lepilo to, cuckatělo, prostě hrůza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkem se mi ulevilo, že nejsem jediná, nicméně mě moc mrzí, že i ty jsi tahle sáhla vedle (stejně jako já). Snad se nám příště bude dařit líp :).

      Vymazat
  2. Bože, tie odtiene sú nádherné, no škoda toho drolenia. Ja som rovnako dopadla s Max Factor Lipfinity tekutým rúžom. Bol na perách krásny 1-2 hodinky a potom sa začal droliť a vysušil mi pery ako najviac sa len dalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsem ještě nikdy nezkoušela a asi ani nikdy nevyzkouším. Mě u nich v první řadě odrazuje už jejich cena - ta mi přijde na drogérii tak trochu přemrštěná.

      Vymazat
  3. Odstíny rtěnek jsou všechny naprosto krásné. Škoda, že to je ale všechno :-(

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Jednu jsem vyzkoušela a byla příšerná. Pigmentace byla dobrá, jak píšeš, ale to je asi všechno. Hned se začala odrolovat, na rtech vůbec nedržela. Hned jsem ji vyhodila :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím nevyhazovala nic, budu se snažit je využít alespoň jinak nebo jimi podaruji nějakou z kamarádek. Já už jsem každopádně asi zhýčkaná a očekávám od tekutých rtěnek víc :).

      Vymazat
  5. Jsou to mega šunty. Teď se dívám že mají štětce ve stylu štětců Artis - ty jsem si velmi oblíbila a chtěla bych další kousky. Jenže kdo nekupuje v sadě určitě zná tu problematiku zákonu schválnosti kdy velikost a design který chcete není naskladněn. Chce to počkat na recenzi od někoho kdo nechválí vše za co má pár stovek :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na štětce už taky koukala, ale po recenzi Lucky z GettheLouk už je jistojistě nepořídím. Štětce mají úplně jiný tvar než ty Artist - na rozdíl od Artist štětců jsou vyboulené, takže při aplikaci čehokoliv využíváte jen ani ne třetinu plochy a aplikace je zbytečně dlouhá. Takže stejně jako u rtěnek - NEBRAT :D :)

      Vymazat

Instagram