Limitované edice: Essence shape & shadows

Krásnou neděli všem! Těch nejlepších 10 dní na letním dětském táboře opět uteklo jako voda a já se vracím zpět do běžného života jehož nedílnou součástí je samozřejmě i blog. Ještě než jsem ale zasedla k psaní článku, odskočila jsem si na poslední chajdu těchto prázdnin s kamarády a završila letošní léto doopravdy jak se patří! Teď už jsem ale definitivně zpět s dalším článkem a s dalšími limitovanými edicemi. I tentokrát se budou týkat značky Essence. V posledním článku jsem vám představovala jednu ze 4 paletek edice Blogger's beauty secrets, vytvořených blogerkami ve spolupráci s touto značkou. Ačkoliv tahle limitka měla trvat pouze do konce července, ještě pořád se dá sehnat. Pokud se vám tedy paletka Shape&SHADOWS zalíbí, neváhejte a jděte ulovit jeden z posledních kusů!
Balení je stejně jako u všech paletek kartonové a má magnetické zavírání. Jeho součástí je i malé zrcátko a cestovní štěteček. Běžně štětce, které jsou přiložené v paletkách nepoužívám. Z tohohle jsem ale nadšená. Je oboustranný - na jedné straně je malý a precizní štětec na obočí a na druhém i kartáček, kterým obočí jednoduše učešete a dáte mu tvar.
Tvar můžete zafixovat pomocí vosku, který je součástí paletky, a díky kterému bych si koupila paletku klidně celou znovu. Používám ho každý den od pořízení paletky a jednoznačně je to moje nejoblíbenější část. Na rozdíl od jiných vosků z drogérie, tenhle doopravdy drží vaše obočí v původním stavu a během dne se obočí ani nehne.
Co se mi kromě vosku na paletce nesmírně líbí jsou hlavně vtipné a roztomilé názvy stínů. Ty jsou odvozeny například od módních ikon 60. a 70. let jako jsou Marilyn Monroe, Brigitte Bardot a další.
K úpravě obočí jsou kromě vosku určeny i tři matné stíny Hazel grooe, Audrey highbrow a Brigitte brown. Já momentálně používám nejsvětlejší odstín a ten mi barevně krásně sedí. Tmavší odstíny využívám do záhybu víčka nebo přes celé víčko jako základ pro kouřové líčení.
Nejsvětlejší odstín Highlighter billie vanilli je celkem dost univerzální. Má krásný zlatý lesk a můžete ho použít pod obočí ke zvýraznění oblouku, jako rozjasňovač vnitřních koutků nebo opět přes celé víčko.
Posledním stínem je stín Marilyn metallic, který mě upřímně zaujal ze všech stínů asi nejméně. Je to taková ta třpytivá rosegold klasika, která už je pomalu v každé paletce a mě bohužel celkem omrzela. Každopádně věřím, že většina z vás bude ze stínu nadšená a využije ho ke každodennímu nošení. Mně se moc líbí, jakým způsobem je paletka sestavena. Dá se s ní vytvořit hned několik looků, ať už přirozených nebo odvážných a temných.
Pigmentace všech stínů je více než dobrá. Obzvlášť u matných stínů jsem byla příjemně překvapena. Bohužel ale strašně práší a to ať už nanáším štětcem, či prsty. Třpytivé odstíny jsou na tom o něco lépe, mají spíš máslovou konzistenci a nepráší tolik.
Jsou na tom sice o něco lépe, co se prášivosti týká, ale výdrží jednoznačně vyhrávají ty matné. Třpytivé se po chvilce začnou slévat, a to ať už použiju jakýkoliv primer/bázi, který běžně funguje perfektně. Rozhodně ale nechci dnešní mini recenzi zakončit nijak negativně. Doopravdy se mi paletka a její poskládání moc líbí. Matné stíny využívám stejně nejvíce a tak mi nevadí ani to, že opadávají. Navíc do vosku jsem se zamilovala natolik, že paletku doporučuji všem už jen kvůli němu!
Doufám, že se vám dnešní článek líbil, a hlavně...Hlavně doufám, že tu se mnou vydržíte i do toho dalšího. Na ten přesně se jdu já vrhnout, abych dohnala resty, které se mi stále víc a víc hromadí. Ne nadarmo se říká: "Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek". Já odkládala snad všechny povinnosti a teď nevím kam dřív skočit. A upřímně? Při představě, že léto je za mnou a už tenhle pátek jdu opět do školy, se mi chce skočit leda tak pod vlak (ber s rezervou).
To je ode mě pro dnešek vše. Vám přeji úspěšný start do nového týdne a u dalšího článku se budu těšit, Vaše M.

2 komentáře:

  1. Paletka je vážne rozkošná, to Essence naozaj vie. Škoda, že niektoré tiene viac prášia, no určite sa s nimi dá napriek tomu pracovať. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, vůbec mi nevadí štětec před nanášením párkrát oklepat. Navíc ta cena je tak příznivá, že se ani na pár třpytek pod okem zlobit nemůžu. :)

      Vymazat

Instagram